EnglishSwedishNorwegian
97% Natural. Our Choice.

97% Naturlig. Vårat Val.

detox dynamo Att vara snäll mot ditt hår och planeten, är löftet som motiverar oss på Noughty att vara naturliga. För oss, innebär naturlig att existera eller komma ifrån naturen. Helt enkelt, vårat etos kräver att vi är minst 97% naturliga, vilket innebär att minst 97% kommer från växter och mineraler, ej djur. 

Så vad innehåller de resterande tre procenten?

  • konserveringsmedel, som stoppar produkten från att gå ut efter öppning
  • emulgeringsmedel, som är nödvändiga för att hålla ihop ingredienserna och upprätthålla konsistensen 

På Noughty jobbar vi hårt för att uppnå kravet på minst 97% naturlighet för att upprätthålla denna balans. Det betyder allt för oss. Varför? Vår ambition är att stödja den goda naturen medan vi skapar den rätta balansen av säkerhet och prestanda, till ett pris som är överkomligt. 

Summering av vårat Noughty val: 

  • Säkerhet: Vi möter de strikta reglerna & riktlinjerna som rör vår industri.
  • Resultat & Tillgänlighet: Konsekvent strävan efter fantastiska fördelar för håret och hårbotten från naturliga ingredienser, allt till ett tillgängligt pris. 
  • Doft: Det finns en tro att naturliga produkter inte orsakar allergier i samma grad som syntetiska, men så är inte alltid fallet. Ofta innehåller naturliga dofter mängder av föroreningar medan samma doft kan skapas i ett labb från en enda molekyl. För oss innebär det att allergikänsliga personer ej behöver utsättas för mängder av molekyler i onödan. 
  • Hållbarhet: Medan naturlighet är viktigt för oss så måste vi även tänka på hållbarhet. Ibland förekommer vissa ingredienser till en så låg grad att det vore ohållbart, elakt och bortkastat att använda dem. 
  • noughty rangeHänsyn till de sociala och miljömässiga konsekvenserna: Naturliga ingredienser ger fördelar i hela försörjningskedjan, samhället är involverat i tillväxt, skörda och bearbetning. Vi önskar att mer pengar blir tillgängligt för att stödja samhällen som odlar naturliga ingredienser. 
  • Naturlig innovation: Ju fler som använder naturliga produkter, desto mer forskning och utvecklings pengar går till framställning av effektiva extrakt. Vilket automatiskt innebär mer framstående och effektiv hårvård för dig. 

  • Säkerhetsutbildning: Låt oss resa tillbaka i tiden för en stund- skönhet är trots allt lika gammal som gatan.  Vi har utvunnit, extraherat, smort och rengjort oss med naturliga skönhetsprodukter under årtusenden. Innan Columbus seglade på haven under 1492 visste människan att quinoa var bra för mer än bara kvällsmat: de sköljde av saponiner från quinoakärnorna och tvättade håret med dem. Saponiner är kemikalier som hittats i växter, som producerar ett tvålliknande lödder när de skakas med vatten. Kemi är kärnan av naturlig rengöring. Syntetiska ingredienser i kosmetik är bara barnet och kan mätas i många år men ej i flera århundraden. Oavsett naturlig eller syntetisk ingrediens är vårt val alltid säkert för dig och din hårbotten.

I slutet är det ett personligt val att välja naturlighet och den balans som är rätt för just dig. 

97% naturlig. Vårat val.